SE* Willow Field's

Den Sibiriska katten

Vår personliga erfarenhet av den sibiriska katten är enbart positiv; förutom att vi faktiskt tål dem (!), så är de fantastiskt mysiga att leva med. Katterna är keliga och sociala, pratglada och lekfulla - hundlika, men ändå allra mest katt!


För mer information om den Sibiriska katten kan du klicka på länken nedan.

Våra härliga katter...

Fertila katter

SE*Willow Field's Anemone nemorosa (Luna)

Född: 2013-05-09

Färg: f 24

Far: S*Spinnsibbs Hercules

Mor: S*Sibi Tovaritj Lilla My


Testad juli 2014: neg för FiV och FeLV: blodgrupp A: PK-anlag normalt: HCM u.a.


Luna är Mys dotter från hennes andra kull. Hon är otroligt charmig, men också ett riktigt yrväder som har enorm energi och kan springa, hoppa och klättra som få andra, men har lugnat ner sig lite nu då hon nått vuxen ålder. Hon är väldigt nyfiken och social och tycker om att vara med både människor och andra katter. Gillar att bli kelad med, men ligger hellre vid sidan om än i knät. Vi har valt att behålla henne som avelskatt och hon har nu fått 2 fina kullar och har visat sig vara en lika bra mamma som sin egen mor. 

Kastrerade katter

SE*Willow  Field's Aurora Borealis (Aurora)

Född: 2016-01-20

Färg: d 09 22

Far: S*SuzNoOne's Big Buddha

Mor: SE*Willow Field's Anemone nemorosa


Aurora är en härlig, fartfylld tjej från Luna och Sickans andra kull. Hon vann mitt hjärta med sin underbara personlighet: väldigt social och full av lek, men också en riktig mys-katt som älskar att ligga i knät. Sen är det ju inte fel med en så vacker tjej, som dessutom är röd med tabby-mönster - vacker!!! Hon håller nu på att växa upp och fortsätter utvecklas positivt i sitt utseende. Personligheten är fortfarande ljuvlig, men det märks att hon brås på mamma... Har aldrig haft en katt som är lika fartfylld och "påhittig",  ingen blomkruka eller gardin går säker längre här hemma... Men allt är ju förlåtet när hon kurar ihop sig i knät och myser - nöjd med livet =)

Planen var att låta henne få minst en kull i framtiden, men då arbetet inte längre tillåter att jag fortsätter med avel från mitt hem har jag tagit det tunga beslutet att kastrera henne - känns väldigt tråkigt, inte minst få hon har blivit oerhört stor och stillig (brås på farmor?).

Katter som flyttat

SE*SuzNoOne's Big Buddha (Sickan)

Född: 2013-05-31

Färg: ds 09 24

Far: S*Zjillas Czorro

Mor:S*Stimics Hilda på hörnet


Testad juli 2014: neg för FiV och FeLV: blodgrupp A: PK-anlag normalt: HCM u.a. 


Sickan fick vi köpa från SuzNoOne's katteri i Norrtälje, vilket vi är oerhört glada för - tack snälla Suzan! Sickan heter egentligen Big Buddha, men barnen här hemma kom snabbt överens om att Sickan var hans egentliga namn (eller ännu hellre Charles Ingvar Jönsson, om man frågar Samuel...), så så fick det bli. Han är underbart kelig och tillgiven, social med både katter och människor, och älskar att leka =) Han har fått två kullar med 4 ungar i vardera och har därefter kastrerats. Då vi tyvärr inte kunde ha kvar honom efter separationen har vi varit tvungna att omplacera honom och han har nu fått flytta till en härlig barnfamilj på landet utanför Nyköping, som meddelar han fortsätter att vara en underbart kelig och social herre som  njuter av att få vara ute med familjen.


S*Stimics Söta Rut

Född: 2009-03-30

Färg: n

Far: S*Stimics Lord Calvert

Mor: IC FIN*Lumikissan LeppäKerttu


Rut är vårt lilla (4.5kg stora) svarta lejon . . . en supermysig, kastrerad tjej med lång svart päls och intensivt gul-gröna ögon. Hon älskar andra katter, men kan vara lite reserverad inför nya människor fast så fort hon lärt känna dem ordentligt så vill hon gärna bli kelad med, och rätt vad det är så har man fått en stor, spinnande, svart katt i knät! Hon älskar att få vara ute och springa, men som tur är så springer hon inte så långt bort. . . Att sköta den stora, långa pälsen är lite svårt för henne, särskilt när hon är ute, och hon tycker inte om att bli borstad, så lösningen vi valt för att hon ska må så bra som möjligt är att låta klippa henne 3-4ggr per år; själva klippningen tycker hon inte är så rolig men hon älskar resultatet - och är hon lycklig så är vi det också=) Rut har fått stanna kvar hos min ex-man Robert efter separationen och hon njuter nu av att vara ensam drottning i huset!


S*Sibi Tovaritj Lilla My

Född: 2010-02-09

Färg: a 03

Mamma: Lindevoll's X-Yekaterina, färg: n

Pappa: Kneph's Captain Morgan, färg: n 02 21


Testad för HCM, FiV och FeLV u.a. juli 2012


My är en sibirisk honkatt född 9 februari 2010, uppfödd hos Sibi Tovaritj's katteri. Tanken var att hon skulle behållas för avel, men allergi satte käppar i hjulet och i stället fick vi chansen att köpa denna underbara katt. My är en riktig liten prinsessa; mycket elegant med vacker blå och vit teckning, och temperament därtill ... dvs mycket bestämd över vad hon vill - och inte vill! Hon älskar att bli kelad, särskilt bakom öronen, men bestämmer själv plats och tid. Spinner gör hon mycket och ofta, många gånger bara man tittar på henne, och hon är också snabb med att uttrycka sina åsikter genom olika varianter av ordet Mjau. Hos oss får My chansen att vara ute och det tycker hon är härligt. Hon är lite försiktig av sig och går inte ofta utanför tomtgränsen. Allra helst smyger hon omkring i buskarna, rusar upp i fruktträden, eller ligger på altanen och bevakar sitt revir. Roligast är att jaga insekter och annat smått och gott...

My har visat sig vara en fantastisk mamma och har fått två fina kullar. 


I november 2013 fick My flytta till ett nytt hem då det visade sig att hon inte alls trivdes med att dela boplats med alltför många andra katter. Innan flytten kastrerades hon, vilket hon mådde väldigt bra av och blev betydligt lugnare. Nu bor hon hos en pensionerad dam i Arvika och får all den uppmärksamhet och kärlek hon behöver i ett lugnt och tryggt hem =)